Stad och människor

Missa inte Blekinge museums fotoutställning, som hade vernissage i lördags! Fantastiska äldre fotografier av Karlskronas stadsmiljöer och dess människor. Vardag och fest. Vinter och sommar.  Jag tyckte särskilt mycket om bildspelet med diabilder i färg, från 1930-50-tal, tagna av amatörfotografer.

Självklart grät jag en skvätt över det så synligt tydliga misstaget att längs östra Landbrogatan riva appareljen och de trähus som överlevde stadsbranden 1790 samt det fina och rejäla 1930-talshuset i sten och istället bygga det där vederstyggliga Kronan-huset, då DOMUS. Hur kan man vara så förbaskat dum i huvudet?

1461382_10153519360485580_1006421496_n

På samma tema släppte Föreningen Gamla Carlscrona på 1a advent sin årsbok med titeln En vandring i Carlscrona – Följ med… Det är i år en bok fylld med över 90 finfina äldre fotografier, flera av dem aldrig tidigare presenterade. Dessutom kan man med hjälp av flera nytagna fotografier göra jämförelser av platser i staden, hur de förändrats (…).

fgc-2013

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Fotografier, Händelse, Kulturarv, Landskap, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s