Musikalt kulturarv

Apropå insändare.

Jag besökte inte ”Sailet” i år. Jag gjorde nytta på byggnadsvårdslägret istället. Enligt nedanstående insändare hade jag bara blivit irriterad ändå. Jag håller fullständigt med skribenten. Det spelas för lite marschmusik i Karlskrona. Det spelas också för lite musik med svensk text i Sverige. Det spelas för lite svensk folkmusik i Sverige. En restaurang i Uppsala, Åkanten, verkar ha som tema att bara spela bakgrundsmusik med svensk text. Det är en fin idé, både för de svenska gästerna och för de utländska turisterna. Varför skulle man egentligen spela så mycket annat i Sverige?

Att man i örlogshamnen på Marindagen inte spelar marschmusik, sånger om flottan och om livet till sjöss i allmänhet, t.ex. Evert Taube, är otroligt fantasi- och historielöst. Men så är det väl få sjömän i flottan idag också.

Trevligt med en ”hemvändardag” på Sailet. Strosa omkring, delta i aktiviteter och råka på både släkt och vänner. Men varför alla denna ”moderna” musik? Det skulle förbjudas. Varför inte spela marschmusik vid Marinbasen? Ur högtalarna där hördes allt annat än militärmusik.

På övriga ställen likadant. Varför inte låtar om havet så man verkligen känner att det är ett Sail? Som det nu var var det som vilken marknad som helst.

Inne på Piratområdet buggade piraterna till Loreen med flera – det såg och hördes enbart löjligt ut. Den typen av musik hör man så mycket ändå så det kan vi väl få slippa på ett Sail?

Flottans musikkår marscherar på Vallgatan i Karlskrona 1959.

Annonser
Det här inlägget postades i Allt möjligt, Fundering, Insändare, Kulturarv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s