Carlscrona i tid och rum

Idag, 1a advent, släpps Föreningen Gamla Carlscronas årsbok för 2011, med titeln ”Carlscrona i tid och rum – Spännande möten med stadens förflutna”. Köp den i föreningslokalen idag fram till kl. 17.00 (Alamedan 11), på onsdagar kl. 17.00-19.00 eller i bokhandeln.

Boken innehåller 70 berättelser om Karlskrona av Ingemar Fredriksson, styrelsemedlem i föreningen. Det hela illustreras med 179 bilder. Många av texterna har tidigare varit publicerade i nöjes-, service- och handelstidningen ”Vårt Karlskrona” under rubriken ”Historiskt”, ett i varje nummer återkommande inslag. I tidningen går att läsa följande om Fredrikssons medverkan:

”Historien startades mer eller mindre av en tillfällighet. Året var 2003 och Ingemar Fredriksson läste en artikel i Vårt Karlskrona om Amiralgeneralen Hans Wachtmeister. I artikeln hittade han sakuppgifter som han ansåg inte var korrekta, kontaktade av denna anledning tidningen. På den vägen blev det och något nummer senare var Historiskt födelse ett faktum.” 

Föreningen Gamla Carlscrona bildades 1945 och har gett ut årsböcker sedan 1946 -en källa till kunskap och nostalgi över svunna tider.

Annonser
Det här inlägget postades i Kulturarv, Litteratur, Verksamhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s